Sonetto

Primitivo di Manduria DOP Riserva

 2014

 Italia

 Puglia

  Primitivo 100%

  16% Vol

  0,75 cl

 18°-20°C

 E përsosur me mish të pjekur,mish i pjekur në skarë, tava dhe djathëra të pjekur mirë.

Add to Wishlist

Përshkrim

Sonetto është një verë e jashtëzakonshme e prodhuar nga kantina Produttori di Manduria. Për të prodhuar këtë klasik të shkëlqyeshëm të enologjisë Salento, përdoret vetëm rrushi me cilësi më të lartë nga vreshtat 90-vjeçare të kultivuara me sistemin e lashtë dhe tradicional të trajnimit të fidanëve të Apulias me një rendiment përfundimtar prej 45 kuintalësh për hektar. Tokat janë të vendosura në 10 s.m.l në fshatin Manduria dhe përbëhen nga një tokë argjilore me ngjyrën tipike të kuqe që gjendet në këtë pjesë të Pulias.

Vjelja kryhet duke filluar nga java e dytë e shtatorit, manualisht në arka prej druri, dhe më pas vazhdon me shtypjen klasike të kokrrave dhe pastaj fermentim prej rreth 6/7 ditë në një temperaturë të kontrolluar. Më pas nis maturimi për rreth 24 muaj në barrikat lisi franceze të ndjekura nga një periudhë pushimi në shishe.

Sonetto është një verë me një ngjyrë të kuqe rubin të thellë, me një aromë të pjekur dhe intensive me të manaferrave të pjekura dhe kumbullave. Në gojë është e pastër me një shije të pasur të fruta të tokës.. E ekuilibruar mirë, e pastër në shije që zgjat shumë.

Informacion shtesë

Kantina

Tipologjia

Download PDF

Download PDF