LEGGIADRO ROSÈ

2,600L

 

Verë Spumante metoda klasike

Prodhuar me rrush Negroamaro, i vjelur me dorë në fillim të shtatorit.
Përmbajtja e alkoolit:12,5% vol.
Pas shtypjes, bëhet fermentimi primar, nën kontroll të rreptë termodinamik (13-15°C).
Shndërrimi i mushtit në verë vazhdon gjithmonë në çelik, në llum të imët, deri në fund të
tetorit.
Më pas vera transferohet në shishe për fermentim dytësor, ku qëndron për një
periudhë prej rreth 30 muajsh, para shpërbërjes.
Ngjyrë rozë e çelur, ka një shkumë të butë me perlazh të hollë dhe të qëndrueshëm.
Hundë elegante, aromatike me shije frutash, me nuanca delikate të tharmit dhe bukës me
kore.
E rafinuar, e freskët dhe elegante me një aciditet të jashtëzakonshëm, e balancuar mirë nga
një dozë e saktë.
Karpaçio Amberjack me aromë portokalli, rizoto me karkaleca deti, barbun i skuqur,
sushi. Temperatura e servirjes: 6-9°C (43-48°F).

wws Maya / Pre-sale Questions Need Help? Contact Us via WhatsApp
Add to Wishlist