Slide “...from the stone”
Verërat Bioitalia merren pa shtuar sulfite. Qëllimi është të heqim dorë nga ndihma e siguruar nga dioksidi i squfurit, i përdorur për të eleminuar dhe kontrolluar elementet e devijimit organoleptik të verës. Shkathtësitë e larta teknike dhe shkencore dhe disponueshmëria e mjeteve të reja të hetimit lejojnë marrjen e verërave që përmbajnë karakteristikat e rrushit fillestar me përmbajtjen më të ulët të ruajtësve dhe elementeve të jashtëm nga vetë rrushi.
Njohja e thellë e vreshtave dhe respektimi i territorit të origjinës janë baza e të gjithë procesit të prodhimit të verës.
Zgjedhja e një vere organike nuk është një trend, por një nevojë për konsum të vetëdijshëm. Zgjedhja për të blerë verëra organike italiane do të thotë të vazhdoni të këmbëngulni në mbrojtjen e shëndetit tuaj edhe në tryezë. Gjithmonë zgjidhni një verë organike pa sulfite për momentet tuaja të veçanta.
Polvanera lindi nga një traditë e gjatë familjare që ka qenë gjithmonë e rrënjosur në vreshtari. E vendosur në Pulia midis Acquaviva delle Fonti dhe Gioia del Colle, bodrumi, i gërmuar për 8 metra në gurin gëlqeror, është zhytur në një peizazh unik të karakterizuar nga vreshta, mure guri të thatë dhe fuçi lisi. Së bashku me mbështetjen e familjes, Filippo Cassano vazhdon të kryejë një projekt ambicioz, që synon rritjen e primitivo dhe varieteteve të tjera indigjene të rrushit. Sinteza midis inovacionit dhe traditës u ka dhënë jetë verërave të lidhura fort me territorin, me nota karakteristike të elegancës, pirjes dhe freskisë së jashtëzakonshme.