RONN MOSS WINE

PRIMITIVO DI MANDURIA

Varietetet e rrushit: Primitivo 100%

Mosha e vreshtave: 90 vjet

Sistemi i trajnimit: Fidan pulian

Periudha e vjeljes: Mesi i shtatorit

Rendimenti mesatar i rrushit për hektar: 45 kuintalë

Prodhimi i verës: Fermentim me temperaturë të kontrolluar

Plakja: 24 muaj në barrika lisi francez

Përmbajtja e alkoolit: 16% Vol.

 

KARAKTERISTIKAT ORGANOLEPTIKE

Ngjyra: e kuqe e thellë rubin.

Buqetë: hundë e pjekur dhe intensive; parfume të theksuara të manaferra dhe kumbulla të pjekura, një nuancë tymi e kombinuar me nota pikante të duhanit dhe lëkurës.

Shije: Një Primitivo e pastër dhe elastike; shije të pasur të fruta të errëta, të pjekura dhe tanine mbështjellëse.

E balancuar mirë, e pastër dhe e gjatë në shije.

Çiftimet e rekomanduara: perfekte me lojën, mishin rosto dhe grila, tavë dhe djathë të pjekur mirë.

Temperatura e servirjes: 16° ​​– 18°C.

 

wws Maya / Pre-sale Questions Need Help? Contact Us via WhatsApp
Add to Wishlist
Kategori:

Përshkrim

Ronn Moss began another adventure making his own wine and we are proud to call ourselves Wine Moss .